AKTUÁLIS


Szekszárdon újra történik valami

Borászati szentély, szálloda fejlesztés, csak hogy a legutóbbi eseményeket felelevenítsük. Most pedig a német közönség előtt mutatkozik be a borvidék. Csak így tovább!


Alig több mint nyolc hónappal azután, hogy a BORIGO Magazin néhány napra Szekszárdra költözött (erről a 2012. áprilisi számunkban bővebben lehet olvasni), és erre a "túrára" meginvitálta a Concours Mondial de Bruxelles (röviden CMB) kelet-európai referensét, Thomas Brandl urat, máris kiderült, hogy ezzel bizony mindenki jól járt!

A Szekszárdi Borászok Céhe ugyanis megállapodást kötött a xenos-comm német kommunikációs ügynökséggel (melynek tulajdonosa Thomas Brandl), hogy segítse a német piacon a szekszárdi borok ismertségének növelését. (Az már a tavaszi borozások során kiderült, hogy a szekszárdi boroknak egy jól "eladható" történetük van a német piacon, lévén főként a hajdani német telepesek leszármazottai készítik ma is a borokat.) Első lépésként 12 borászat mutatkozott be egy gálavacsora keretében Szekszárd német testvérvárosában, Bietigheim-Bissingenben, Stuttgarttól 25 kilométerre északra. (Konkrétan a Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás Pincészete, Eszterbauer Borászat, Fekete Borpince, Heimann Családi Birtok, Hetényi Pincészet, Mészáros Borház, Schieber Pincészet, Szeleshát Szőlőbirtok, Szent Gaál Pincészet, Takler Pince, Vida Családi Borbirtok.)


Eszterbauer János, Jürgen Kissing (Bietigheim-Bissingen polgármestere), ifj. Heimann Zoltán, Thomas Brandl, Hollendus Miklós és Takler András

A következő lépcsőben a Vinum Magazine támogatásával két bemutató kóstolót tartanak az érdeklődő kereskedők és szakírók számára a szekszárdi borokkal a 2013-as ProWein kiállításon, március 24-26 között, Düsseldorfban. Ezalatt természetesen a borászatok borait a megfelelő standoknál is kóstolni lehet majd.

A nyáron átadott belvárosi Garay pince, valamint a nemrég bejelentett, a Mászáros Borház által építendő háromcsillagos szálloda után ez a harmadik hír ami jelzi, Szekszárd felnőtt a feladathoz, hogy a hazai és a külföldi piacokon is megszilárdítsa a pozícióit.

A BORIGO Magazin a jövőben is kiemelt figyelemmel kíséri a Szekszárdi borok útját, így reményeink szerint a düsseldorfi kóstoló eredményeiről is beszámolunk majd.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Szekszárdon újra történik valami

Borászati szentély, szálloda fejlesztés, csak hogy a legutóbbi eseményeket felelevenítsük. Most pedig a német közönség előtt mutatkozik be a borvidék. Csak így tovább!


Alig több mint nyolc hónappal azután, hogy a BORIGO Magazin néhány napra Szekszárdra költözött (erről a 2012. áprilisi számunkban bővebben lehet olvasni), és erre a "túrára" meginvitálta a Concours Mondial de Bruxelles (röviden CMB) kelet-európai referensét, Thomas Brandl urat, máris kiderült, hogy ezzel bizony mindenki jól járt!

A Szekszárdi Borászok Céhe ugyanis megállapodást kötött a xenos-comm német kommunikációs ügynökséggel (melynek tulajdonosa Thomas Brandl), hogy segítse a német piacon a szekszárdi borok ismertségének növelését. (Az már a tavaszi borozások során kiderült, hogy a szekszárdi boroknak egy jól "eladható" történetük van a német piacon, lévén főként a hajdani német telepesek leszármazottai készítik ma is a borokat.) Első lépésként 12 borászat mutatkozott be egy gálavacsora keretében Szekszárd német testvérvárosában, Bietigheim-Bissingenben, Stuttgarttól 25 kilométerre északra. (Konkrétan a Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás Pincészete, Eszterbauer Borászat, Fekete Borpince, Heimann Családi Birtok, Hetényi Pincészet, Mészáros Borház, Schieber Pincészet, Szeleshát Szőlőbirtok, Szent Gaál Pincészet, Takler Pince, Vida Családi Borbirtok.)


Eszterbauer János, Jürgen Kissing (Bietigheim-Bissingen polgármestere), ifj. Heimann Zoltán, Thomas Brandl, Hollendus Miklós és Takler András

A következő lépcsőben a Vinum Magazine támogatásával két bemutató kóstolót tartanak az érdeklődő kereskedők és szakírók számára a szekszárdi borokkal a 2013-as ProWein kiállításon, március 24-26 között, Düsseldorfban. Ezalatt természetesen a borászatok borait a megfelelő standoknál is kóstolni lehet majd.

A nyáron átadott belvárosi Garay pince, valamint a nemrég bejelentett, a Mászáros Borház által építendő háromcsillagos szálloda után ez a harmadik hír ami jelzi, Szekszárd felnőtt a feladathoz, hogy a hazai és a külföldi piacokon is megszilárdítsa a pozícióit.

A BORIGO Magazin a jövőben is kiemelt figyelemmel kíséri a Szekszárdi borok útját, így reményeink szerint a düsseldorfi kóstoló eredményeiről is beszámolunk majd.


« Vissza az előző oldalra